Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2018 09:55 - духовните учения и българите
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 2269 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


След започналият погром и гонения на богомилите от българските земи учението им, като вълни се разпространява в редица страни. През 1167 година българина богомил Никита отива от Балканите в Ломбардия, пътува и разнася семената на учението в Италия, Франция и Сицилия. На остров Сицилия възникват цели селища на богомили българи със своя специфична структура, управление, организация и задачи. Този вид организация съществува и в наши дни, нейното най-силно влияние се наблюдава в обществения живот на САЩ.
В Германия богомилството прониква от Унгария, Италия, Фландрия и Франция. През ХII век град Кьолн е важен богомилски / албигойски / център. Най-благоприятна почва за силно развитие учението на богомилите получава в Бавария, там се сформират и започват работа около 40 центъра, в които има специални училища. По-късно, през ХIV век, Европа е изпълнена с мистични движения, водещи началото си от един и същ извор - богомилското учение. В този век Християн Розенкройц основава мистичното братство на розенкройцерите. Християн е възпитан от българин богомил. Основна задача на “Братството на розата” е да разгледа погрешно разбраното и приложено Християнство в светлината на скритата духовна наука и да обясни тайните на живота от две гледни точки : научна и религиозна. Християн Розенкройц поставя началото на една нова епоха в културата на западния свят, неговите идеи са непресъхващ духовен извор за Европа и в наши дни. Именно от този извор черпи сили и учението Антропософия на Рудолф Щайнер.
В Русия богомилството прониква през Киев, в 1004 година, неговото разпространение започва от богомила българин Адриан. Историята мълчи, но и Боян Магът, след неуспешно изпълнена заповед на брат му Цар Петър - да бъде обезглавен, потъва в необятните руски земи, където продължава своето Апостолско дело: Кръщение в Христова вяра.

Плодовете на богомилството в руският народ, най-големия клон на славянството, са духовните народни движения: Духоборство, Малеванство, Сютаевство и др. . Тези движения отразяват самобитното, дълбоко, вътрешно търсене и копнеж на руската душа, те са в основата на духовното учение на руския писател и мислител Лев Толстой.
За духовно зрящите, Богомилското учение не е откъснато явление от българската духовност, а е свързано с реализиране на Божественото учение във възходящия еволюционен път за развитие на цялото човечество. То търси пътища, методи за осъществяване на хармоничен, разумен човешки живот, който е в съгласие със законите и Принципите на Вечната Природа. За посветените това учение е Третият клон на Великото Всемирно Бяло Братство, който работи в Индия, Египет, Сирия, Мала-Азия, България и Европейските страни.

О р ф и з м а е духовно учение на древните трак-и /благ - ари, благи българи/, неговите основи са положени петнадесет века преди новата ера от Посветения Орфей. Това учение е тясно, духовно свързано с Тангризма с общи живи допирни точки: нравствен монизъм, вяра в космическата мъдрост и безсмъртие на човешката триединна същност, и нейният постоянен стремеж към съвършеното и безкрайното. Орфей е реална историческа личност Мъдрец, Посветен, владеещ висшето духовно познание и принципите на духовната музика. Вълните от трептенията на тази музика е Хармонията от Седемте небесни сфери, сведена на земята и преподавана от Учителя Орфей на хора, животни, растения и минерали. Висшите знания от Космическите творчески вибрации се преподават в школите на тракийско – залмоксисовите центрове по Черноморието, местностите около с. Гела в Родопите и при Маричините езера на Рила.

Древните гърци са приемали Тракия за страна на Небесната Светлина и родина на Музите, където се е намирало и светилището на Орфей. От по -стари източници знаем, че това светилище се намира и в момента е там, в подножието на планината Каю-Кайон, старо наименование на планината Рила. В подножието на нейният връх Мусала е именно циркусът на Маричините езера. Това място е посочено и от Учителя, и е наречено от него: ”Олтара”. Необходимо е да подчертаем, че легендите на траките, възникнали от знанието преподавано от Орфей, коренно се различават от познатата ни гръцка митология. И още нещо: Корените на Арменският народ, кръвно свързан в далечното минало с българите, се крият във вътрешния кръг на учениците от школата на Орфей.

В онези далечни времена “благите българи”, траки постигат високи нива на развитие в обществения начин на живот и изкуство. Те са миролюбиви, владеят природните стихии, вярват в преражданията, познават билките, с които лекуват, въздействат с музика върху хора, животни и растения. Тракийският дух понася в себе си трепетно далечното предчувствие за учението на Любовта донесено от Сина Божии Христос, който се пренася по-късно в богомилската традиция, за да утвърди възгледите за началното чисто Християнство.

Орфизмът е учение от първият клон на Всемирното Бяло Братство, чиято цел е да подготви подходящи условия за приемане в умовете и сърцата на хората принципите на Християнството. Този клон работи в Индия - велики риши, Египет -херметисти, Персия - маздеисти, Асирия и Вавилон, Тракия и Гърция. Именно учениците на Орфей са тези, които внасят мощна духовна вълна в Гърция, за да стане тя, познатата ни от по новата история: Древна Гърция. И до сега, тя се приема за “люлка” на човешката цивилизация и основоположничка на Европейската култура. При цялото ми уважение към гръцкия народ: - тази “Древна Гърция” е унищожила почти изцяло древните знания, а други е преработила до неузнаваемост подчинявайки ги на своята митология.За съжаление тази и дейност никога не е прекъсвала и продължава и в днешни дни.
Внимание заслужават двама нейни велики мислители, които въпреки своето духовно величие са погубени физически: Питагор / 580 – 500 г. пр.н.е. / и Сократ / 469 – 399 г. пр.н.е. /. Идентични са житейските съдби на Питагор и Рудолф Щайнер от една страна и на Сократ и Лев Толстой от друга, те са подчинени на кармични връзки, които разкриват истината за техните прераждания.

Т а н г р и з м а   е духовно учение, създадено в началото на петата, последна семитска култура на IV Атланска раса. Атланската раса обитава “митичния” континент Атлантида, който е заемал значителна площ от днешния Атлантически океан, на изток граничил с очертанията на днешните континенти Европа и Африка, а на запад с Южна и Северна Америка.
Семитската общност се развива и съществува 60 833 години под зодиакалния знак “Лъв”, тя поставя основите за развитие на първата култура от днешната V Арийска / Бяла / раса. През този период дълъг повече от 60 века се извършват два значими за бъдещата човешка практика, взаимно преплитащи се процеса:

1. Насочване на човешкото същество към изграждане на неговото самосъзнание, за да може да се оформи и обособи, като отделно осъзнаващо се “Аз” - мислещ, разумен човек.
2. Непосредствено и непрекъсната приемане на знания от Първопричината, фокусирани и пренасяни върху планетата Земя от Слънцето. Знания на Учението за Върховното Единство. Единство, което обяснява произхода на Вселената и Човека от едно универсално, Всемирно гледище и смисъла на Обединението Им.

Знанията и психо-физичните промени се “закодират” в генетичния код на живите организми и в човека. Този метод на Разумната Природа, осигурява надеждно съхранение на информация, която е неразрушима от времето и субективни посегателства. В бъдеще огромната по обем информация се разкрива постепенно в зависимост от нивото на развитие на човешкия индивид. В строго определени периоди от време на земен живот, Посветените и Учителите на човешкия род дават методи за изява и прилагане на тези знания в човешката практика. Това дава тласък за преминаване от едно ниво на развитие в друго,от едно култура в друга. Необходимо е да се отбележи, че Учението за Върховното Единство е достояние и на Минерален, Растителен и Животински светове. Те приемат знания в зависимост от положението, което заемат във Вселенският организъм. Човекът е този, който притежава методите за не насилственото им използване.
Векове преди потъването на Атлантида, цветът на Семитската общност, интелектуално най-развитите атланти, знае за предстоящите, настъпващи промени на Земята и в Космоса. Завършилите своето обучение, с подготвено за новите условия физическо тяло, напускат континента и се насочват към област от земната повърхност, която ще бъде най-малко засегната от настъпващите периодични промени в Природата.

Малко повече от единадесет века, преди потъването на Атлантида / 8886 г.пр.н.е. / започва да работи ПЪРВАТА езотерична школа на Земята. Тази школа се намира при Седемте рилски езера на Рила. Планината Рила е с еруптивен характер и съществува от девет милиона години, много по-голяма възраст от тази на Хималаите. Върху нея са разположени физически центрове, през които космическите енергии слизат върху Земята. И днес там се пази и съществува едно свещено място със странни скални образувания, наречено “Салоните”. На това място двадесет века преди идването на Христос на земята се дават практическите методи за полагане основите на новата V Арийска раса и изграждането на първата й култура, наричана от нас Древно индийска, от Първият физически изявен Духовен Учител.

Библейският Ной и неговото семейство свидетелстват пред учениците от Школата за потъването на Атлантида, за настъпилия покой в Слънчевата система,Земята и Вселената. Неговият митичен кораб, Ноевият ковчег спира в непосредствена географска близост до Рила на планината Арарат. Започва осъществяването на плана за развитие на новата раса в новите условия. Какви промени са настъпили върху Земята, които са вследствие на Вселенските!? Последиците за планетата Земя са:
- Смяна на полюсите, завъртване, преместване на магнитното поле, отклонение на земната ос на 23 градуса от вертикално положение,
възникване на нови континенти - петте сегашни,
промяна на релефа на земната кора.
Аналогични промени са настъпили и във физическото тяло на човека
.
От Духовният център Рила, на българските земи периодично се излъчват три мощни духовни и физически импулса, три могъщи клона на Бялото Братство , носители на началните идеи за възникване и развитие на шестте култури в Бялата раса / V Арийска /.

Как и какви задачи се осъществяват от трите основни клона на учениците от Школата?

Първият клон има за цел да развие получените знания от Учението за Върховното Единство в отделни научни области и да ги провери в човешката трудова практика. Практически този процес е започнал в Египет от Хермес Трисмегист / Херметисти /. В Египетската култура на Бялата раса израстват много от съвременните науки: астрономия, математика, архитектура, медицина и др.

Вторият клон решава задачите по запазване и внасяне в определен исторически момент първоначалната същност на Учението в света. Този клон работи в Индия, Египет, Палестина, Рим, Англия, Русия и др. страни.

Третият клон дава методите по практическото приложение на Учението в личния и обществен живот.Той започва своята работа в Индия, преминава през Египет, Сирия, Мала - Азия, България / богомили / и Европа.

Едновременно с излъчването на трите клона на ученици от Школата, се извършва и поляризация на семитската общност. Тя се индивидуализира в отделни групи, които дават началото на народностните разделения. Първоначално евреи, българи, далматинци и немци са били един народ. На този народ родоначалник, според Старият завет на Светото писание е един от дванадесетте сина на Яков. По тази родствена линия идват в света Давид и Христос.
В тази далечна епоха, се пази спомена за първия ръководител на българи, немци, евреи и далматинци, ”полу –богинята полу - човек” Бастет / Деметра /. Родена е в земите на Странджа планина, принадлежи към Давидово коляно, от клона на Авесалом - третия син на Давид. Евреите в тази общност започват да се смятат за народ избран от Бога, единствени носители на Висшите знания, те се поддават на външни влияния и възприемат царизма за държавно устройство. Давид, Соломон и народа, който те управляват се отказват да следват заветите на своя духовен водач Йехова, осуетяват неговите планове, започват вътрешни дрязги и войни, които довеждат до тяхното разделяне и разпръсване. Сега те говорят за някакво “загубено племе”, което е поело по друг път, но не знаят, че точно това са малцината останали верни на Духовното обучение в Школата. Духовно обучение, което е ръководство в бъдещата им отговорна задача: Да бъдат посятото семе в почвата на културите в Бялата раса, което трябва да даде плод за новата Шеста раса. Това “загубено” племе са именно: българите / прото - българи, прабългари …/.

Поели свещеният зов в душите си –“Танг - Ра”, българите започват сами да осъществяват своята отговорна и трудна Мисия. Съгласно плана на Мисията те се разделят на три клона, всеки един от тях с определена специфична задача за изпълнение, ще проследим методите и резултатите от работата в трите клона:

Първият клон ­ ­ -“благите българи”, благари, траки остават по земите на Балканският полуостров. Тяхно верую, плът и кръв е: ”Танг - Ра” - “Идва - Виделина”. И днес в човешката история на народите се разказва как в тъмните епохи от упадък в цивилизациите, когато Изтока и Запада изпадат в културно-духовни кризи, неколкократно от нашите земи изгрява ново спасително учение, нова духовна вълна, които дават тласък за еволюционното развитие на човечеството. Тук преди тридесет века намира покои Бастет, тук се завръщат преди тринадесет века Аспаруховите българи.
Вторият клон – “дивите българи” разнасят своя най-войнствен вик: ”Танг -Ра” - “Рекох - Слънце” до земите на Китай и Индия. Те прилагат насилствени методи за приемане Учението за Върховното Единство от другите народи. Тези българи създават мощни империи: Велика Хунорска, Велика Кушанска, Велика Хунска и т.н. техните владетели са от един и същ род – ДУЛО, от който род произлизат и нашите исторически познати ни ханове и царе. За постигане основната цел: обединение на всички народи и приемане на Учението, те прилагат своите стихийно разрушителни сили и своята огромно съзидателна енергия. В тази своя дейност те доказват на практика вечната валидност на духовните принципи: - Обединение, чрез насилие е невъзможно, Културата не може да се носи на върха на меча и Който използва насилие, от насилие умира.

За съжаление и в днешни дни продължаваме да проверяваме отново и отново силата на тези принципи.

Тези същите “диви българи” създават уникални обсерватории в Памир, предоставят на човечеството календар с ненадмината точност, оставят ни“ Ватанската” писменост. Тези българи живеят в жилища “юрти”, ориентирани винаги в посока изток - запад, една подвижна обсерватория следваща земните пътища на звездния ритъм от Космическото небе. Тези българи с вяра в Космическата Мъдрост имат дълбокото разбиране за разграничаване на духовното от религиозното, останало и до днес неосъзнато от немалко религиозни среди и народи в света.

Третият клон – “незабележимите” и малко познати българи, Адепти, Посветени и Учители в културите на Бялата раса, пренасят и изграждат втората езотерична школа на земята.Тази школа започва своята работа в Индия, ”Танг - Ра” - “Да Бъде - Светлина” е неугасващия пламък запалил огньовете на познания в древните народи, на които се удивляваме и днес. Тези незабележими българи изписват една също така незабележима книжка на Свещения език Сан/д/-Зар, в която е съхранено Универсалното учение за Вселената и Произхода на Човека. Всеки един знак в Нея е звук – принцип върху, който съществува и се развива Разумната Природа.
продължава
продължава



Гласувай:
6



1. troina - !!?
27.05.2018 10:00
защо печаташ като..булдозер..
дай линк и..готово..
всички имаме Гугъл, шом сме тук..
а ,някои имаме и..книжки..
ади, седни си на дъто..малко,бабс
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866454
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава